Diablo pikantna salsa do chipsów

diablo pikantna salsa do chipsów

Dziś polecam domową, pikantną salsę do chipsów. Wpis niezwykle krótki, ale jakże aromatyczny!

Składniki:

– 1 ząbek czosnku przepuszczony przez praskę
– 1 puszka pomidorów (u mnie pieczone)
– kilka listków świeżej posiekanej kolendry
– 1/3 cebuli posiekanej w drobną kostkę
– 1 ostra papryczka np. jalapeno
– sól do smaku
– 1/3 posiekanej w kosteczkę zielonej papryki
– sok z połowy limonki

Wszystkie składniki mieszamy w miseczce. Jeśli chcemy uzyskać naprawę pikantną salsę możemy pomidory zblendować z pestkami papryczki jalapeno. Jeśli nie przepadamy za kolendrą, można ją zastapić swieżo posiekaną natką pietruszki. Salsę odstawiamy na ok. godzinę, by smaki sie przegryzły.

Diablo pikantna salsa do chipsów idealnie pasuje do chipsów z tortilli, lub tacos

Smacznego!

diablo pikantna salsa do chipsów

Podziel się przepisem ze znajomymi.

2 Replies to “Diablo pikantna salsa do chipsów”

  1. Już widzę, że mój Mąż by się zakochał. Dla mnie chyba jednak ciut zbyt pikantna 😉

  2. Petarda! Świetny przepis. Tyle aromatów.. mniam!

Dodaj komentarz