Czekoladowe pankejki Nutella

czekoladowe pankejki Nutella

Dawno nie było żadnego „słodkiego” wpisu. Dziś czas na Czekoladowe pankejki Nutella. Niezwykle puszyste, a zarazem nieziemsko czekoladowe – dobre na deser jak i na słodką przekąskę. Zapraszam!

Składniki:

– pół szklanki Nutelli
– 2 szklanki mąki pszennej
– 2 łyżki proszku do pieczenia
– szczypta soli
– 1/4 łyżki cynamonu (można pominąć)
– 2 szklanki mleka
– 2 jajka
– 2 łyżki roztopionego masła
– Do podanika: kawałki banana, orzechy

Przygotowanie:

1. W misce mieszamy mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Dodajemy następnie jajka, mleko i roztopione masło. Ubijamy wszystko mikserem na jednolitą masę. Dodajemy po chwili Nutellę i dalej miksujemy przez kilka chwil.
2. Smażymy na małej ilości masła – po ok. 1.5-2 minuty z każdej strony lub do momentu aż naleśniki będą w środku dopieczone. Kontynuujemy smażenie. Do odmierzania naleśników używam wazówki.
3. Podajemy z serkiem mascarpone, owocami lub innymi ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

czekoladowe pankejki Nutella

Podziel się przepisem ze znajomymi.

3 Replies to “Czekoladowe pankejki Nutella”

  1. Ojej ależ mi narobiłaś ochotę na takie cudo 🙂

    1. Dziękuję za odwiedziny 😉 Warto wypróbować! Do naleśników można też przygotować krem z serka mascarpone zmieszanego z odrobiną mleka i dodatkiem Nutelli.

  2. MMM.. wygląda obłędnie!

Dodaj komentarz