Nadziewane jajka wielkanocne

faszerowane jajka wielkanocne

Dziś dzielę się z Wami szybkim przepisem na faszerwoane jajka, bo Wielkanoc tuż tuż! Dzięki dodatkowi chrzanu jajka są nieco ostrzejsze w smaku. Koperek zaś dodaje nieco świeżości. Nadziewane jajka wielkanocne robi się naprawdę szybko!

Składniki:

– 4 jajka (można więcej)
– kilka gałązek świeżego koperku
– 1 łyżka musztardy łagodnej
– 1 łyżeczka tartego chrzanu
– sól i pieprz
– mielona ostra papryka (może być wędzona)
– szczypiorek do dekoracji
– 2 łyżki majonezu

Przygotowanie:

1. Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu ze skorupek i ostudzeniu przekrawamy na połówki i wyjmujemy żółtka do miseczki.
2.Żółtka następnie rozdrabniamy łyżką, dodajemy kolejno majonez, chrzan, musztardę i drobno posiekany koperek.
3. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
4. Połowki jajek napełniamy przygotowaną masą. Pozostawiamy w lodówce do chłodzenia ok. 30 minut. Dekorujemy mieloną papryką słodką i szczypiorkiem.

Smacznego!

Faszerowane jajka wielkanocne

Podziel się przepisem ze znajomymi.

Dodaj komentarz