Nadziewane zawijaski drobiowe

Dziś polecam smaczne nadziewane zawijaski drobiowe. Są one faszerowane salami i mozzarellą, zapiekane w pysznym sosie pomidorowym. Podawane z ryżem i ulubioną surówką mogą być ciekawą alternatywą na obiadowe danie. Zapraszam!Przepraszam, ale miałam drobne problemy techniczne z WordPressem i poprzednia próba publikacji postu się nie powiodła.

Składniki:

– masło lub margaryna do wysmarowania naczynia żaroodpornego
– 1 słoik (ok. 200-250 g) sosu pomidorowego do spaghetti
– 3 piersi z kurczaka
– sól i czarny pieprz
– 1 łyżka mieszanki ziół włoskich
– 12 plasterków salami (ok. 3 na każdy zawijasek)
– 1 opakowanie startego sera mozzarella (ok. 200 g)
– świeża posiekana drobno natka pietruszki

Przygotowanie:

1. Zaczynamy od wysmarowania naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzewamy do 190 C.
2. Piersi drobiowe oczyszczamy ze zbędnego tłuszczu i błonek. Rozbijamy na dość cienkie kotlety. Posypujemy solą i pieprzem, odrobiną ziół włoskich.
3. Na każdy zawijasek układamy 3 plasterki salami i odrobinę startego sera. Zawijamy. W razie potrzeby spinamy wykałaczkami. Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę sosu pomidorowego. Układamy zawijaski. Polewamy je resztą sosu pomidorowego i posypujemy mozzarellą.
4. Pieczemy przez ok. 45 minut. Przed podaniem nadziewane zawijaski drobiowe posypujemy posiekaną pietruszką. Podajemy z ryżem, i ulubioną surówką.

Smacznego!

Podziel się przepisem ze znajomymi.

1 komentarz

  1. Przepyszne 🙂

Dodaj komentarz