Malinowe tiramisu

Składniki:

– 1 serek mascarpone
– 2/3 szklanki śmietany kremówki 30%
– 15 biszkoptów
– 1 filiżanka czarnej kawy
– 4 żółtka
– 1/3 szklanki cukru pudru
– 1 pudełko świeżych malin
– kakao do dekoracji

Przygotowanie:

1. Najpierw ucieramy żółtka z cukrem i 2 łyżkami śmietany na jednolitą masę, aż do rozpuszczenia cukru. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy dalej do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Biszkopty układamy na talerzyku i polewamy schłodzoną kawą.
3. Ubijamy śmietanę. Dodajemy ją do masy i miksujemy mikserem na wolnych obrotach.
4. W pucharkach układamy warstwowo naprzemian kawałki biszkoptów, warstwę kremowej masy i maliny.
5. Na wierzchu układamy porcję kremu i posypujemy kakao. Schładzamy w lodówce ok.1.5 godziny.

Smacznego!

tiramisu-2

Save

Save

Podziel się przepisem ze znajomymi.

Dodaj komentarz