Nadziewane awokado a la caprese

Na dzisiaj zdrowa i smaczna przekąska.

Składniki:

– 2-3 awokado
– kilka kuleczek mozzarelli
– 2-3 łyżki bazyliowego pesto
– mielony pieprz czarny
– 2-4 łyżki octu balsamicznego
– 5-7 pomidorków koktailowych pokrojonych na połówki
– kilka listków sałąty do dekoracji

Przygotowanie:

1. Awokado obieramy ze skórki i pozbywamy się pestek. Przekrawamy na połówki.
2. Na talerzu układamy listki sałaty, a na nich połówki awokado.
3. Następnie na awkado układamy kawałki pomidorków i kuleczki mozarelli obtoczone w bazyliowym pesto.
4. Całość skrapiamy octem balsamicznym i posypujemy świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Smacznego!

nadziewane-awokado

Podziel się przepisem ze znajomymi.

2 Replies to “Nadziewane awokado a la caprese”

  1. Dziękuję za odwiedziny. Pozdrawiam.

Dodaj komentarz