Mango Margarita

Składniki:

– 1 dojrzałe mango pokrojone w kostkę
– 1 szklanka soku pomarańczowego
– sok z dwóch małych limonek i kilka plasterków do przybrania
– ok. 75-85 mililitrów tequili lub wódki
– 1 łyżka syropu klonowego lub syropu z agawy
– pół łyżeczki chili i odrobina soli morskiej do przybrania kieliszków

Przygotowanie:

1. Wrzucamy do blendera kawałki mango, wlewamy sok pomarańczowy i sok z limonki, dodajemy syrop klonowy i tequilę (lub wódkę).
2. Jesli chcemy bardziej mrożoną wersję margarity, możemy dodać też kilka kostek lodu i je zblendować.
3. Na koniec wysypujemy na talerzyk chili i sól. Pocieramy kawąłkiem limonki brzegi kieliszków lub szklaneczek, a następnie obsypujemy je chili i solą.
4. Przelewamy miksturę do szklaneczek lub kieliszków i dekorujemy plasterkami limonki. Gotowe!

mango-margarita

Save

Podziel się przepisem ze znajomymi.

Dodaj komentarz