Proste Duszone Pieczarki Mamma Mia!

Duszone pieczarki z mieszanką ziół włoskich to moje ostatnie odkrycie. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a jakie smaczne. Są dobrym dodatkiem do obiadu czy mięsa z grila.

Składniki:

– 200 gram pieczarek
– 1 łyżka mieszanki ziół włoskich (majeranek, bazylia, tymianek, oregano, rozmaryn, szałwia i cząber (opcjonalnie)
– 2 łyżki masła
– świeżo zmielony pieprz i sól

Przygotowanie:

1. Pieczarki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. W garnku roztapiamy masło, dodajemy pieczarki w całości, przyprawy (wszystkie oprócz soli i pieprzu).
2. Następnie dusimy je pod przykryciem ok 15 minut, aż zmiękną. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
3. Gotowe! Smacznego.

duszone-pieczarki_przepis_blogi-kulinarne

Podziel się przepisem ze znajomymi.

Dodaj komentarz